Støv og partikler
Conni w jensen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Støv og partikler i indeklimaet

Støv og partikler i indeluften i fx boliger, kontorer og skoler kan komme fra mange forskellige kilder. Det kan stamme fra stærkt trafikerede veje, dieselgeneratorer, brændeovne, stearinlys, rygning mm.

I indeklimaet er det primært de ultrafine partikler, der har bevågenhed. Dog kan gammelt støv der skyldes dårlig eller manglende rengøring udgøre et problem, idet støv i luften kan give symptomer som irritation i øjne, næse og luftveje, infektioner i luftvejene, træthed, hovedpine og tørhedsfornemmelse.

Størstedelen af de ultrafine partikler er sod som dannes primært ved forbrændingsprocesser. Og udstødning fra dieselmotorer.

De ultrafine partikler kan findes i højt antal i luften, og anses for at være de mest skadelige, idet de kan passere helt ud i de yderste forgreninger af lungerne og over i blodbanen. Der findes endnu ingen grænseværdier for de ultrafine partikler, men WHO´s kræftagentur har vurderet at blandt andet dieseludstødningspartikler er kræftfremkaldende.

 

ARBEJDSMILJØEksperten har mange års erfaring med måling af ultrafine partikler og tilbyder altid kundetilpassede løsninger.

Conni w jensen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Har du brug for hjælp og vejledning?

Vi er kun et telefonopkald væk! Tøv ikke med at kontakte os på telefon 82 36 36 70 - eller søg efter det du leder efter i søgefeltet herunder.

ARBEJDSMILJØEksperten
Frederikshavn
Aalborg
Aarhus
Næstved
Sønderborg
ame-spinner